Bár a brokkoli krémleves önmagában is nagyon finom, ha csavarnál egy picit a dolgon, akkor rakj bele cheddar sajtot; szuperul fel fogja dobni a végeredményt. 

Míg a nyarak inkább a könnyed, zamatos gyümölcslevesekről szólnak, ősszel sokaknak megjön a kedve, hogy izgalmas zöldségekkel finom és tápláló krémlevest készítsenek. Ilyenkor tökéletes alap lehet a szuperegészséges brokkoli, amivel nagyon könnyű dolgozni, arra kell csak figyelni, hogy ne főzzük túl, máskülönben be fog szürkülni, és nem lesz túl szép látvány a leves.

A cheddar sajt sok mindenre jó lehet: rakhatjuk szendvicsbe, hamburgerbe, sőt krémlevesbe is. A brokkoli krémlevesbe is remekül passzol, külön zamatot ad a harsogó zöldségnek, ráadásul táplálóbb is lesz tőle a végeredmény.

1 fej brokkoli
2 ek vaj
1 dl tejszín
1 kis fej vöröshagyma
1 liter húsleves
só, bors
20 dkg cheddar sajt

A brokkolit alaposan megmossuk, rózsáira szedjük.

Vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a brokkolit.

Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáöntjük az alaplevet, és fedő alatt körülbelül 5 perc alatt puhára főzzük a brokkolit.

Ezután botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és még egyszer felforraljuk.

A cheddart lereszeljük, majd forrón a levesbe tesszük, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad szépen a levesben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét