A különc filmjeiről ismert Tim Burton már nem akar együtt dolgozni a Disney-vel. 

Tim Burton még egészen fiatalon került a Mickey egeres céghez, ahol kezdetben animátorként dolgozott. A rendező és a stúdió viszonya igencsak ambivalensen alakult az évek folyamán, ám olyan nagyszerű produkciók születtek a kooperáció jegyében, mint a Karácsonyi lidércnyomás (1994, Henry Selick a rendező, de Burton rajzai alapján készült), az Alice Csodaországban (2010), a Frankenweenie – Ebcsont beforr (2012) vagy az Alice Tükörországban (2016).

Burton most a rangos lyoni Lumière Filmfesztivál sajtótájékoztatóján beszélt a Disney-hez fűződő viszonyáról. „Sokszor felvettek és elbocsátottak innen pályafutásom során” – mondta a filmes. „A Dumbo ébresztett rá, hogy a Disney-nél töltött napjaim véget értek, rájöttem, hogy tulajdonképpen én vagyok Dumbo, aki ebben a szörnyű cirkuszban dolgozik, és menekülnöm kell. Ez a film bizonyos szinten önéletrajzi ihletésű.

A rendező arról is beszélt, hogy az elmúlt években túlságosan konszolidált lett a Disney, ugyanolyan filmeket gyártanak, és úgy érzi, kevésbé van már helye a szokványostól eltérő alkotásoknak a stúdiónál.

Tim Burton következő projektje egy Addams Family spin-off sorozat lesz, melynek középpontjában a gótikus család ikonikus tagja, a sápadt, kifejezéstelen arcú Wednesday Addams áll. A Netflixre érkező produkció egy coming-of-age sztorinak ígérkezik, amely a címszereplő misztikummal teli középiskolás éveit követi nyomon, melyek cseppet sem mentesek a bonyodalmaktól.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét