6.8 C
New York
vasárnap, április 21, 2024

Buy now

Félmilliárd fontot költ a Dyson a szépsigipari fejlesztéseire

A Dyson folyamatosan úttörő technológiákba fektetett be. Hat évvel ezelőtt forradalmasította a hajápolást a Supersonic hajszárító bevezetésével – egy eszköz, amely gyors, szabályozott légáramlást és intelligens hőszabályozást használ a haj gyors szárításához, miközben a haj erős és egészséges marad.

Azóta a vállalat kifejlesztett egy sor olyan hajformázó eszközt, amelyeket úgy terveztek, hogy kiváló formázási lehetőséget biztosítsanak, minden hajtípussal rendelkező ember számára, valamint korlátozzák az extrém hőkárosodásnak való kitettséget. A vállalat most félmilliárd fontot különített el szépségipari portfóliójának bővítésére, technológiai fejlesztésekre kutatásokra, továbbá bejelentette, hogy a következő négy évben 20 új szépségápolási terméket tervez bevezetni.

Dyson

A befektetéssel párhuzamosan a Dyson közzéteszi átfogó hajkutatási tanulmányának eredményeit is, amely segít megérteni és elmélyíteni a hajtípusok, a hajformázási szokások, valamint a haj egészségével kapcsolatos összefüggéseket.

A tanulmány főbb megállapításai:

A hajjal és a haj egészségével kapcsolatos tévhitek:

  • 10-ből 7 válaszadó szerint a hajuk károsodott: a korpásodás, a hajhullás és az őszülő haj – ezek a legfőbb problémák. Ezek azonban valójában nem a hajkárosodással kapcsolatos aggodalmak. A válaszadók 67%-a ugyanakkor egyetért azzal is, hogy a haja egészséges, annak ellenére, hogy sérült.
  • Úgy tűnik azonban, hogy a válaszadók értik, hogyan néz ki és milyen érzés az „egészséges” haj: fényesnek (36%) és simának (29%) mondják, és az egészséges fejbőrhöz kötik (26%).
„A korpásodás, a hajhullás és az őszülő haj nem a károsodás formái, hanem a fejbőr és a hajnövekedés problémái. A hajkárosodás a hajhám és a hajkéreg lebomlását jelenti, ami ahhoz vezethet, hogy a haj kócosnak, fénytelennek vagy töröttnek tűnik. Az egészséges haj elérésének legjobb módja a megelőzés és a károsító okoknak való kitettség minimalizálása. Ide tartozik az extrém hő, amely gyengíti a hajat, és hajlamosabbá teszi a töredezésre és a töredezett végekre” – mondja Rob Smith, a Dyson vezető hajtudósa.

Hajformázással kapcsolatos szokások:

  • Óvakodjon a túlzott hajmosástól: a Dyson globális hajmosási tanulmánya szerint 10-ből 8 ember naponta vagy 2 naponta mos hajat.
  • A fogyasztók leküzdik a világjárvány utáni „styling bluest”: A Dyson megállapította, hogy míg 10-ből 6 fogyasztó átállt otthoni stílusra, legalább 20% visszatért a pandémia előtti rutinjához, és ez a szám folyamatosan nö
  • Világszerte 10-ből 6 ember változtatott hajviselési szokásain a járvány miatt, kevesebbet formázzák a hajukat (17%) és kevesebb hajápoló terméket használnak (9%).
  • Az alapvető hajápolás és hajformázás azonban továbbra is jelen van. Heti 3-4 alkalommal hajlakkot, hidratáló termékeket, fényfokozókat és normál kondicionálókat haszná
„Az, hogy milyen gyakran mosunk hajat, függ a hajtípustól, az aktivitási szinttől és a környezettől. A túlzásba vitt hajmosás rendkívül káros lehet, mivel megfosztja a fejbőrt a természetes olajoktól, miközben a haj száraz marad. Általában minél zsírosabb a hajunk vagy a fejbőrünk, annál inkább érdemes meggondolni a gyakori hajmosást. Az egyenes haj az olajfelhalmozódás miatt könnyebben elernyedhet, míg a hullámok, fürtök és göndör tincsek felszívják az olajat, és kevesebb mosást igényelnek. Legyünk gyengédek a fejbőrünkhöz és használjunk a hajtípusunknak megfelelő sampont.  Legyünk tekintettel a környezet szennyezettségi szintjére, és mossuk le a hajunkról is a szennyeződéseket, mivel a kosz és az ultraibolya elemek kombinációja fokozott mértékben károsíthatja a hajat” – javasolja Rob Smith, a Dyson vezető hajtudósa.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Tibor
Tiborhttps://uzine.hu
Ha volt már rajtatok motoros ruha, belegondoltatok abba, hogy milyen hónaljszaga lehetett Darth Vadernek?

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Stay Connected

0RajongókTetszik
3,912KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -spot_img

Latest Articles