Úgy tűnik, a természet sosem fogy ki a kreativitásból, ezúttal egy mélytengerben élő üvegpolip ejtette ámulatba az internet népét. 

Az óceán legmélyebb és leghidegebb részei egészen elképesztő élőlényeknek adnak otthont, amelyek számunkra kifejezetten bizarrnak, szokatlannak tűnhetnek. A közelmúltban egy ritka üvegpolipfajról kezdett terjedni egy videó a Twitteren, amelyen egy szinte teljesen átlátszó polip látható – számolt be az NDTV. A kivételes állatról készült felvételt a The Oxygen Project nevű oldal szúrta, ahol azt írják, hogy a különleges állat a mélytengerben él, ahová nem jut el a napfény.

Ahogy a neve is sugallja, az üvegpolip (Vitreledonella richardi) teste szinte tökéletesen átlátszó, így még a belső szervei, például az emésztőrendszere és az idegei is tisztán kivehetőek. Az Oceaninfo szerint a titokzatos állatnak azért ilyen a teste, hogy a ragadozók szeme elől jobban rejtve maradjon.

Az állatot 1918-ban fedezték fel, és a jelenlegi ismeretek szerint körülbelül 2-5 évig élnek. Az Oceaninfo szerint egy kifejlett példány nagyjából 45 centiméter hosszú.

A tudományban számtalan kísérlet folyik azzal kapcsolatban, hogy jobban megismerhessük a mélytengerek ökoszisztémáját és annak különleges lakóit. Augusztusban például egy közel kétméter hosszú mélytengeri tengeritollról kezdett keringeni egy videó az interneten, amely azért volt különleges, mert a Csendes-óceánban addig soha korábban nem észleltek ilyen állatot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét