Befutott az első előzetes a Halványkék szemek című gótikus horrorfilmhez, amelyben a nagyszerű Christian Bale ered egy brutális sorozatgyilkos nyomába, segítője pedig nem más, mint a fiatal amerikai író, Edgar Allan Poe lesz. 

A Netflixre érkező produkció Louis Bayard 2003-as Azok a halványkék szemek című regényén alapul, amelyben egy New York-i rendőrnyomozó, egy bizonyos Augustus Landor egy kegyetlen gyilkos után kezd nyomozni, miután egy szigorúan őrzött katonai akadémián egy kadétot meggyilkolnak. Nem is akárhogy: az áldozatnak kivájták a szívét a mellkasából. Landor nincs könnyű helyzetben, ám a nyomozás során segítségére siet egy lelkes és meglehetősen szószátyár kadét, Edgar Allan Poe, aki első éves azon az akadémián, ahol a szóban forgó gyilkosság történt.

Christian Bale a rendőrnyomozót, Augustus Landort fogja alakítani, Edgar Allan Poe-t pedig Harry Melling játssza, aki elsősorban a Harry Potter-filmek Dudley-jaként lehet ismerős a nagyközönségnek (emellett olyan fantasztikus produkciókban is szerepelt, mint a netflixes Mindig az ördöggel, vagy az Anya Taylor-Joy főszereplésével készült Vezércsel). A filmet egyébként az a Scott Cooper rendezi, aki A harag tüze és az Ellenségek című 2017-es westernben már dolgozott együtt Bale-lel.

A Halványkék szemek december 23-án érkezik a tengerentúli mozikba (a hazai vetítésekről egyelőre nincs hír), a Netflixen pedig január 6-ától lesz látható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét