Sorozat készül Gabriel García Márquez Száz év magány című remekművéből, amelyhez most végre megérkezett az első előzetes. 

„A tenger közelségét jelző gálya felbukkanása kedvét szegte José Arcadio Buendíának. Csúfondáros sorsának tréfáját látta abban, hogy amikor gyötrődve és kínlódva kereste a tengert, nem talált rá, s most anélkül, hogy kereste volna, elháríthatatlan akadályként ott találta az útjában” – olvasható az irodalmi Nobel-díjas Gabriel García Márquez világhírű regényében, amelyet a latin-amerikai irodalom egyik legfőbb műveként tartanak számon. A kolumbiai író éveken keresztül győzködte kiadóját, mire az hajlandó volt kiadni a regényt, és a sors fintora, hogy a szóban forgó mű volt végül az, amely egyik napról a másikra világhírűvé tette a szerzője nevét. A történet egy isten háta mögötti karibi faluban, Macondóban játszódik, és a Buendía család hét nemzetségen átívelő történetét meséli el.

A Netflix még 2019-ben jelentette be, hogy megszerezte az 1967-ben publikált regény megfilmesítésének jogait, és sorozatot szeretne belőle készíteni. Ez az első alkalom, hogy a nagysikerű könyvből feldolgozás készül.

A projekt egyik különlegessége, hogy a sorozat készítői között Márquez fiai, Rodrigo és Gonzalo Garcia is jelen vannak, ők executive producerként veszik ki a részüket a széria munkálataiból. A sorozatban kolumbiai színészek alakítják a szereplőket, a kész produkció pedig spanyol nyelven érkezik a Netflix kínálatába. A premier dátuma egyelőre nem ismert.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét