Két évad után kaszát adott a Netflix a tündéres Végzet: A Winx Saga sorozatnak. 

Tavaly januárban került fel a Netflix kínálatába a Végzet: A Winx Saga című fantasy sorozat, amely alapvetően pozitív fogadtatást kapott, így már februárjában bejelentették, hogy érkezik a második évad. A tündérlányok idén szeptemberben tértek vissza a képernyőre, ám az új etap nem részesült valami jó fogadtatásba, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a széria finoman szólva is zuhanórepülésbe kezdett.

Deadline most arról a szomorú(?) hírről számolt be, hogy a Netflix nem tervez tovább a sorozattal. „Hálás vagyok mindannyiótoknak, hogy megnéztétek. Csodálatos négy év volt. Remélhetőleg a jövőben újra találkozunk” – írta Brian Young showrunner az Instagramon.

A Végzet: A Winx Saga alapvetően öt lányra összpontosít, akik a Másvilág mágikus bentlakásos iskolájában, az Alfeában tanulnak: a csapat vezetőjére, a tűztündér Bloomra (Abigail Cowen), a víztündér Aishára (Precious Mustapha), a földtündér Terrára (Eliot Salt), az empatatündér Musára (Elisha Applebaum), valamint a fény tündérére, Stellára (Hannah van der Westhuysen). Bloom teljesen tudatlanul, az emberek világából érkezik a Másvilágba, ráadásul ő a legerősebb fajtából, a tűztündérek közül való, és egy tragikus esemény miatt különösen fontos a számára, hogy minél hamarabb megtanuljon uralkodni az ereje felett.

A széria alapjául a 2004-ben indult Winx Club című animációs sorozat szolgált, amelyet itthon az RTL Klub, a Cartoon Network, a Jetix/Disney Channel és a Nickelodeon is sugárzott. A történet először képregény formájában kelt életre Iginio Straffi ötlete nyomán (13 szám magyarul is megjelent), aki látva a tündérlányok népszerűségét, már 2011-ben bejelentette, hogy valódi, hús-vér emberekkel is el tudná képzelni a történetet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét