Futótűzként terjedt a hír, hogy a világ leggazdagabb embere, Elon Musk az erdélyi Törcsváron rendez világraszóló halloweeni bulit. Most nagyon úgy fest, hogy az egész csupán hírlapi kacsa volt, ugyanis se Elon Musk, se Angelina Jolie nem lépte át a román határt. 

Az Uzine is beszámolt a hétvégén arról, hogy a Twitter újdonsült vezetője, Elon Musk Erdélyt választotta az idei halloweeni bulijának színhelyéül. Elsőként egy román bulvárlap írt arról, hogy Musk hatalmas ünneplésre készül a törcsvári kastélyban, amelyben a legenda szerint a híres karóbahúzó vajda, Vlad Tepes is megfordult pár napra. Tepest a bulvármitológiában a vámpír Drakula ihletőjeként tartják számon.

A hírek úgy szóltak, hogy az üzletember exkluzív partyjára körülbelül 200 vendég hivatalos, köztük a Google-alapító Larry Page és Sergey Brin, a PayPal társalapítója, Peter Thiel, sőt egyes források szerint Angelina Jolie-t is meghívták a szóban forgó eseményre. Habár az állítólagos party hatalmas hírverést kapott a román és a magyar sajtóban egyaránt, helyi hírlapok később arról számoltak be, hogy a buli valójában álhír volt, legalábbis nem abban a formában került rá sor, mint ahogy azt a médiában előzetesen beharangozták.

A helyszínen se Elon Muskot, se Angelina Jolie-t nem látták – írta hétfőn a Transtelex. Buli azonban valóban volt a törcsvári kastélyban, a helyszínen több fotó is készült a halloweeni kosztümbe öltözött hírességekről. Peter Thiel PayPal-társalapítót és élettársát, Matt Danzeisent például még Brassóban sikerült lencsevégre kapni, amint a város központjában ebédelnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét