A bundás alma illatának nagyon nehéz ellenállni, és a legjobb benne, hogy szinte lehetetlen elrontani.
A palacsintatésztában megmártózott almaszeleteket pillanatok alatt el lehet készíteni, ráadásul kezdők is bátran próbálkozhatnak vele, hiszen szinte lehetetlen elrontani, arra kell csak figyelni, hogy ne égessük oda őket. Nincs más teendők, mint sűrű palacsintatésztába egyenkét belemártani az almaszeletek, ezután mehetnek a forró olajba, a végén pedig egy kevés fahéjas porcukorral megszórjuk őket.
300 g liszt
1 tojás
8 dkg vaj
5 dl tej
1 csipet só
5 alma
olaj (sütéshez)
szóráshoz: fahéjas porcukor
Egy keverőtálba belehelyezzük az összes alapanyagot; a lisztet, a sütőport, a sót, a tejet, az olvasztott vajat és a tojást, majd az egészet simára dolgozzuk. Az egyszerűség kedvéért dolgozhatunk turmixszal is.
Ha ez megvolt, egészen sűrű tésztát fogunk kapni, ami sokkal kevésbé folyik, mint a hagyományos magyar palacsinta.
Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, ami ellepi majd az almaszeleteket.
Az almát meghámozzuk, majd vékony, kb. félcentis darabokra felszeleteljük. A közepükből kivágjuk a csutkát.
Az almaszeleteket egyenként belemártogatjuk a sűrű palacsintatésztába, majd a forró olajba dobjuk, és kb. 2-3 perc alatt kisütjük őket. A végén fahéjas porcukorba meghempergetjük az almaszeleteket, és melegen tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!