A DRIFT nevű holland művészpáros világító drónokkal szemléltette, hogyan néz ki majd a Sagrada Família, ha elkészül. 

Szent Család-templom, azaz a Sagrada Família Antoni Gaudí mesterműve, melynek építési munkálatai még 1882-ben kezdődtek meg. A spanyol építész 1883-ban kapta meg a templom készítésének feladatát, amelyet rendkívül komolyan vett, élete hátralevő részét szinte teljes egészében ennek az épületnek szentelte. A templom építésének megkezdése után 144 évvel, 2026-ra készülhet el teljesen. 

Addig is itt van nekünk a DRIFT nevű holland művészpáros, Ralph Nauta és Lonneke Gordijn, akik összehangolt, fényeket kibocsájtó drónokat bocsájtottak fel az égbe, hogy a már elkészült Sagrada Famíliát életnagyságban is szemléltessék. A művészek „légi szobrokként” hivatkoznak installációikra, melyekben az építészeti projektek jövőjét látják.

A DRIFT 2020 óta készít a mostanihoz hasonló életnagyságú alkotásokat. A barcelonai templom mellett a Colosseum hiányzó részleteit is az égre rajzolta a csapat, sőt egy fiktív tornyot is megálmodtak már az egyik chicagói felhőkarcolóra. Íme:

A DRIFT a Drone Stories és a Nova Skystories cégekkel együttműködve hozza létre installációit, ám nem ők az egyetlenek, akik ehhez hasonló technikával dolgoznak egy-egy épületek rekonstruálásakor. A Cyberdrone nevű vállalat világító drónpontokkal mutatta be, hogyan nézhetett ki virágkorában a Whitby-apátság az Egyesült Királyságban, a plovdiv amfiteátrum Bulgáriában és Pompeiopolis ókori városa Törökországban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét