Próbáltad már a töltött burgonya receptjét? Tojással és baconnel mennyei reggelit készíthetsz belőle.
Az ősz kiválóan alkalmas az elhúzódó, hétvégi reggelikhez, a hűvösebb idő beköszöntésével ugyanis szeretünk tovább lustálkodni az ágyban, kényelmesen elkészülődni, majd végül egy finom, laktató étellel elindítani a napot. A töltött burgonya köret és fő fogás is lehet egyben, de akár reggelinek is elkészíthetjük; ebben az esetben tojás és bacon kerül bele. Otthon pofonegyszerűen összedobhatod, igaz körülbelül egy órát vesz igénybe az elkészítése, így inkább akkor állj neki, ha az idő nem sürget.
4 nagyobb méretű krumpli
4 tojás
5 dkg cheddar sajt
6 vékony szelet szalonna
2 ek vaj
negyed csokor petrezselyem/ metélőhagyma
só, bors
Krumplikat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjastól félpuhára főzzük.
A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A bacont apró szeletekre vágjuk.
A krumplikon oldalirányban egy metszést ejtünk, és egy kanál segítségével óvatosan kikaparjuk a belsejüket. A vajat megolvasztjuk, majd bekenjük vele a krumplik külsejét, belsejét egyaránt.
A „csónakokba” sajtot szórunk, beleütünk egy tojást, majd egy kevés baconnel is megszórjuk. Ízlés szerint sózunk, borsozunk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, elhelyezzük rajta a csónakokat, és 180 fokon 20-30 percig sütjük.
A sütőből kivéve megszórjuk petrezselyemmel, majd tálaljuk is.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!