A benyújtott keresetben többek között az áll, hogy az Amazon alapítója, Jeff Bezos nem biztosított törvényileg előírt étkezési- és mosdószünetet a ház személyzetének. 

Mercedes Wedaa beperelte egykori munkaadókát nem biztonságos és egészségtelen munkahelyi körülményekre hivatkozva – írja a Gizmodo. A házvezetőnő három évig dolgozott az Amazon-alapító elsődleges lakhelyén, ahol nem volt ritka, hogy 10-12 és 14 órát kellett robotolnia szünet nélkül. Wedaa állítása szerint a takarítószemélyzet tagjai nem kaptak ebéd- és pihenőidőt, amíg a család otthon volt, nem volt hol étkezniük sem, ráadásul az ablakon keresztül kellett kimászniuk, ha el szerettek volna menni mosdóba. Utóbbira állítólag azért volt szükség, mert a személyzet csak takarítás céljából léphetett be a házba, ha a család otthon volt, a fürdőszobát közvetlenül viszont csak a házból érhették el.

Bezos mellett Wedaa két másik céget is beperelt, melyek az üzletember személyes befektetéseit és ingatlanjait kezelik. Bezos ügyvédje tagadta a vádakat, és azt ígérte, hogy védekezni fognak ellene.

Korántsem ez az első eset, hogy az Amazon alapítóját embertelen munkakörülményekkel vádolják. Míg a milliárdos a cég vezérigazgatója volt, a dolgozóknak szinte teljesíthetetlen célokat jelöltek ki, valamint nagyon szigorúan nézték a mosdó-, illetve étkezési, dohányzási szüneteket. Emellett régóta komoly problémát jelentenek a munkahelyi balesetek, melyek aránya folyamatosan növekszik, mióta 2019-ben a vállalat gyors ütemű robotizálásba kezdett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét