Quentin Tarantino elmondta, melyik volt az a két film, amely annyira felkavarta őt, hogy nem volt képes végigülni. 

Tarantinóról köztudott, hogy szereti brutális és véres jelenetekkel sokkolni a közönséget, ám a horror így sem kifejezetten az ő műfaja. A hollywoodi rendező most a Los Angeles Timesnak adott interjúban idézte fel, hogy az 1942-es Bambi és a legendás Wes Craven első rendezése, Az utolsó ház balra traumatizálta őt a legjobban. „Köztudott, hogy a Bambi traumatizálja a gyerekeket” – emlékezett vissza a filmrendező, aki Bambi anyukájának a lelövése után mondta az édesanyjának, hogy menjenek ki a moziból. „Ez egy közhely, de igaz. Az egyetlen másik film, amit nem tudtam végigülni, azt egy Tennessee-i autósmoziban néztem. Egyedül ültem, a hangszórók mellett, és Wes Craven Utolsó ház balra című filmje ment a vásznon. Szóval számomra az Utolsó ház balra és Bambi kib*szottul egy szinten van.”

Tarantino régóta borzolja a rajongókat azzal a kijelentésével, hogy a 10. filmje után végleg visszavonul. Ha a Kill Bill első és második részét egynek vesszük, akkor a 2019-es Volt egyszer egy…. Hollywood a rendező kilencedik, így egy produkció még biztosan hátravan a nagy visszavonulásig.

És, hogy miről fog majd szólni a rendező utolsó filmje? Egyelőre erről semmit sem tudni, ám 2019-ben azt nyilatkozta, hogy ha valaha is horrorfilmet rendezne, akkor azt csakis a 10. filmjének tudja elképzelni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét