A sült camembert szinte elolvad a szájban, a fokhagyma pedig új karaktert kölcsönöz neki. 

A camembert a megosztóbb sajtok közé tartozik, karakteres, penészes illatától sokan ódzkodnak, ám azok, akik szeretik, általában a camembertet is camemberttel eszik. Mi valahol a kettő között, félúton helyezkedünk el, ám aminek mi sem tudunk ellenállni, az a sajt sütőben sült, fűszeres változata.

Az elkészítése pofonegyszerű, csak bele kell dugdosni a vájatokba néhány fokhagymagerezdet és ízlés szerint fűszereket (a kakukkfű és a rozmaring például remekül áll neki), betolni a sütőbe, és hagyni, hogy a sajt közepe kissé egolvadjon. Friss bagettel és zöldségekkel, no es egy pohár vörösborral tálalva egészen mennyei vacsora.

A camembert csomagolását eltávolítjuk, majd a fedél nélkül szépen visszahelyezzük a fadobozba.

A sajt tetején kisebb vágásokat ejtünk, és a résekbe fokhagymadarabokat és a kakukkfű feldarabolt ágait tűzzük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezzük a fadobozos sajtot, amit még egy kevés olívaolajjal is meglöttyintünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 1körülbelül 0-12 percig sütjük, hogy a sajt közepe megolvadjon. Bagettel forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét