A Helikon Kiadó jóvoltából újra kiadják magyarul Agatha Christie Halloween és a halál című regényét , amelyben a zseniális Hercule Poirot egy kísértetjárta kastélyban nyomoz. 

Múlt hónapban érkezett a hír, hogy Kenneth Branagh ismét a híres mesterdetektív, Hercule Poirot bőrébe bújik, ám ezúttal egy kevésbé ismert Agatha Christie-történetet fog a filmvászonra adaptálni a színész-rendező. A Haunting in Venice címet viselő harmadik felvonás alapját az írónő 1969-ben megjelent halloweeni regénye, a kevésbé ismert Halloween és a halál adja, amelyben a nagyszerű Poirot egy kísértetjárta kastélyban igyekszik felgöngyölíteni egy természetfelettinek tűnő rejtélyt.

Ahogy az adaptáció mellett remélni lehetett: a Helikon Kiadó újra kiadja a film alapjául szolgáló regényt, amelyet korábban az Európa Kiadó gondozásában lehetett magyarul olvasni. Szóval készülhetnek, akik el szeretnék olvasni a könyvet még a film előtt, ugyanis a november 25-én érkezik a könyvesboltok polcaira a regény, ami a cikkünk írásának pillanatában már elő is rendelhető 2399 forintért.

Hivatalos fülszöveg:

„A szép dolgokat nézni kellemes elfoglaltság, de az ember már-már elvből utasítja el a szépséget magát. Egy nő, persze, megengedheti magának, hogy szép legyen, gondolta Hercule Poirot, abban azonban egyáltalán nem volt biztos, mit gondoljon a férfiúi szépségről. Ő a maga részéről sohasem vágyott rá, hogy szép fiatalember lehessen, nem mintha erre bármiféle esélye lett volna valaha is.”

Mrs. Drake Woodleigh Common-i házában Mindenszentek előestéjén haloween-partit rendeznek. Ez idő tájt a kisvárosban vendégeskedik az ismert krimi-írőnó, Mrs. Ariadne Oliver is, aki szintén segédkezik Mrs. Drake-nek a gyerekzsúr előkészületeiben. A sürgés-forgás közben a tizenhárom éves Joyce Reynolds azzal henceg Mrs. Olivernek és a többi gyereknek, hogy régebben ő már szemtanúja volt egy igazi gyilkosságnak. A jelenlévők, kivétel nélkül, csak egyszerű szájhősködésnek tartják Joyce állítását, egészen addig, míg a zsúr végén holtan nem találják a kislányt. A könyvtárszobában valaki az almahorgászáshoz használt vödör vízbe fojtotta. Mrs. Oliver régi barátjához, a zseniális Hercule Poirot-hoz fordul segítségért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét