Joe és Anthony Russo nemrégiben egy interjúban beszéltek arról, hogy a TikTok egyfajta inspirációforrásként szolgálhat majd az élőszereplős Herkules esetében. 

A Disney-t több kritika is érte az elmúlt években azzal kapcsolatban, hogy korábbi nagysikerű mesefilmjeit fantaziáltalan, élőszereplős remake-kekként igyekszik elsütni, és valóban. A stúdió rengeteg középszerű feldolgozást hozott az utóbbi években A dzsungel könyvétől elkezdve Az oroszlánkirályon át a Dumbóig, ám ezúttal egy olyan produkció van készülőben, amely akár még jól is elsülhet.

A stúdió még 2020-ban jelentette be az 1997-es Herkules rajzfilm újrafeldolgozását, amelyért a Russo-fivérek produkciós cége felel, a forgatókönyvet pedig az a Dave Callaham írja, akinek a Zombieland: A második lövés, Feláldozhatok 1-2-3 és Wonder woman 1984-et köszönhetjük. A direktor Guy Ritchie lesz, aki már az élőszereplős Aladdin-film kapcsán is dolgozott együtt a Disney-vel.

Már korábban is lehetett arról hallani, hogy modern köntöst kap az adaptáció, és erre erősítenek rá a Russo-fivérek is legújabb interjújukban. „Szerintem izgatottan várják (szerk: a Disneynél), hogy mi mindent tudunk kihozni, olyan értelemben, hogy ne az eredeti mesét hozzuk vissza egy az egyben” – mondta Joe Russo. „A srác (szerk.: Guy Ritchie) tökéletes erre, mert hajlamos a kísérletezésre.”

Vannak kérdések azzal kapcsolatban, hogyan kellene musicalként értelmezni a filmet. A közönség ma a TikTokon nő fel, igaz? Mit várnak el ők, hogyan néz ki és milyen érzéseket hoz magával egy musical? Szóval ez nagyon szórakoztató iránynak tűnik, és segíthet feszegetni a határokat a modern musicalek tekintetében.”

Hogy mit is takar ez pontosan, azt egyelőre csak találgatni lehet, de bízunk benne, hogy ezúttal egy kis eredetiség is kerül majd a Disney legújabb élőszereplős produkciójába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét