Jeff Bezos barátnője egy interjúban arról beszélt, hogy a jövő év folyamán partneréhez hasonlóan ő is kilátogatna az űrbe.  

Az 52 éves Emmy-díjas tévés személyiség, Lauren Sánchez a CNN-nek adott interjújában azt mondta, hogy 2023-ban szeretne eljutni a világűrbe, méghozzá egy női tagokból álló csapattal – számolt be a People magazin. Hogy kikkel menne Sánchez a világűrre és pontosan mikor kerülhet sor az utazásra, arról nem tudni. Sánchez és Bezos 2019 óta alkot hivatalosan is egy párt.

Tavaly júliusban kilenc nappal Richard Branson angol milliárdos után Jeff Bezos is feljutott a világűrbe, egészen pontosan a világűr határát jelentő Kármán-vonalig szállt (mintegy 100 kilométeres magasság), ahol néhány percet töltött el a milliárdos. Saját űrcége, a Blue Origin által szervezett úton Bezos mellett a fedélzeten utazott még a fivére, Mark, egy 18 éves holland fiatalember (akinek az apja fizette a nem mindennapi kiruccanást) és egy 82 éves egykori pilótanő is.

A világ harmadik leggazdagabb embere Blue Origin nevű űrcégén keresztül erősen kacsingat az űrturizmus felé. Tavaly ősszel felmerült egy űrhotel terve is, amelyet a Sierra Space nevű vállalattal közösen valósítanának meg. Egészen pontosan egy kereskedelmi űrállomásról lenne szó, amely alkalmas lehet filmkészítésre, kutatói tevékenységre, és ebben kapna helyet egy exkluzív űrszálloda is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét