A paradicsomleves a világ egyik legegyszerűbb fogása, és még az élelmiszer-áremelkedések közepette is baráti áron el tudjuk készíteni.
A menzás ételek között a paradicsomleves az egyik legnépszerűbb fogás, édeskés ízét a gyerekek is kedvelik, ráadásul sokszor betűtésztát főznek bele, ami külön szórakoztató a fiatalabb korosztály számára. Paradicsomlevest otthon is lehet készíteni, sőt tulajdonképpen mi sem egyszerűbb, kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Egyik nagy előnye, hogy könnyen el lehet vinni olaszos vagy éppen indiai irányba is a fűszerek által, így kedvedre variálhatod az ételt az alapján, mihez van éppen kedved
Bár a paradicsomleves önmagában nem egy laktató étel, készíthetünk mellé egy egyszerű sajtos szendvicset, és úgy már kész is a komplett, finom fogás.
8 dl passzírozott paradicsom
1 ek sűrített paradicsom
2 dl víz
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ek cukor
kevés vaj
10 dkg betű- vagy csillagtészta
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd egy kevés vajon megdinszteljük.
Felöntjük a paradicsommal és annyi vízzel, hogy az általunk kívánt sűrűséget elérjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, majd ízlés szerint sózzuk és cukrot adunk hozzá.
Ha felforrt, hozzáadjuk a tésztát, és alacsony lángon fakanállal állandó kevergetés közben puhára főzzük a betűtészta benne.
Önmagában is finom, de gőzhetünk bele tésztát, vagy készíthetünk mellé egy egyszerű sajtos szendvicset, úgy még laktatóbb lesz a végeredmény.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!