A Christian Bale főszereplésével készült Halványkék szemek alapjául szolgáló könyv már most is olvasható magyarul. 

December 23-án debütál a tengerentúli mozikban, a Netflixen pedig január 6-ától lesz látható a Scott Cooper rendezésében készülő gótikus detektív történet, amelyben a nagyszerű Christian Bale és Harry Melling játsszák a fő karaktereket – utóbbi a Harry Potter-filmek Dudley-jaként lehet ismerős a nagyközönségnek, emellett olyan fantasztikus produkciókban is szerepelt, mint a netflixes Mindig az ördöggel, vagy az Anya Taylor-Joy főszereplésével készült Vezércsel. 

A film alapjául szolgáló könyv az Európa Könyvkiadó jóvoltából immár magyarul is olvasható. Louis Bayard Azok a halványkék szemek című regénye 2003-ban jelent meg a tengerentúlon, és egy gótikus detektívtörténetet dolgoz fel, amely az 1830-as évek Amerikájába játszódik. A történet szerint egy New York-i rendőrnyomozó, Augustus Landor egy szigorúan őrzött katonai akadémián kezd nyomozni, miután az egyik itt tanuló kadétot meggyilkolták. Nem is akárhogy: az áldozatnak kivájták a szívét a mellkasából. Landor nincs könnyű helyzetben, ám a nyomozás során segítségére siet egy lelkes és meglehetősen szószátyár kadét, Edgar Allan Poe, aki első éves azon az akadémián, ahol a kegyetlen gyilkosság történt.

halványkék szemek könyv
Fotó: Európa Könyvkiadó

Bayard gótikus detektívregényéből tehát január elején érkezik a mozgóképes feldolgozás a Netflixre, így aki szeretné még éppen van ideje elolvasni az alapregényt. A kiadó hivatalos  webshopjából a cikk írásának pillanatában kedvezményesen, 3 224 forintért szerezhető be.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét