Úgy tűnik megmenekül a 2019 nyarán bejelentett Penge reboot, melynek rendezője alig két hónapja intett búcsút a projektnek.

Kevin Feige, a Marvel Studios feje még 2019 nyarán jelentette be, hogy a képregények félig vámpír, félig ember vámpírvadásza, Penge is hamarosan felbukkan a Marvel Filmuniverzumban (MCU), méghozzá a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali alakításában. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, szeptember végén például a film rendezőjének kikiáltott Bassam Tariq is faképénél hagyta a produkciót, ami azért is rendkívül kellemetlen, mert a tervek szerint ősszel indult volna a forgatás.

A The Hollywood Reporter most arról ír, hogy új rendezőt találtak Yann Demange személyében, aki korábban a 71 és a Kokainkölyök filmeken dolgozott, de az HBO-s Lovecraft Country című sorozat pilotja is az ő nevéhez fűződik. Emellett kiderült az is, hogy az Emmy-díjra jelölt Michael Starrbury írja a film forgatókönyvét, amelyről úgy tudni, hogy sötétebb, komorabb tónusú lesz, mint a Marvel-filmek általában. A bonyodalmak miatt a forgatás azonban a jövő évre csúszik, így a MCU úgy döntött, hogy 2023 helyett 2024. szeptember 6-ára tűzik ki a premiert.

Penge egyébként az 1973-ban bukkant fel először a a Marvel képregényeiben (egészen pontosan a The Tomb of Dracula 10. számában), majd a karakter főszereplésével 1998-ban film is készült Wesley Snipes főszereplésével. A Stephen Norrington rendezésében készült képregényadaptáció nagy siker lett, így 2002-ben követte a Penge 2, 2004-ben pedig a Penge – Szentháromság. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét