Quentin Tarantino megannyi remek alkotást jegyez, ám a rendező úgy véli, legutóbbi filmje sikerült mind közül a legjobban. 

Quentin Tarantino az egyik legelismertebb hollywoodi rendezők egyike; olyan, mára ikonikusnak számító alkotásokkal tette le a védjegyét, mint a Ponyvaregény, a Django elszabadul vagy a Becstelen Brigantyk. Hogy melyik a rendező legeslegjobb filmje, azt nehéz lenne megmondani, mi személy szerint a Ponyvaregény és a Kill Bill között vacilálunk.

A filmest a The Howard Stern Show-ban kérdezték arról, mit gondol, melyik alkotása sikerült a legjobban. Bár a rendező úgy tekint saját filmjeire, mintha a gyermekei volnának, ha választani kellene a 2019-es Volt egyszer egy… Hollywoodot választaná. A film 374 millió dollár bevételt hozott világszerte, 10 jelölést kapott az Oscar-gálán, köztük a legjobb rendezőnek és filmnek járó díjra is jelölték, és Brad Pitt is bezsebelhette vele a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart.

Aki esetleg lemaradt volna, a Volt egyszer egy… Hollywood a’60-as évek végének Amerikájáról, azon belül is a filmiparról fest ironikus és kegyetlen korrajzot. A film központi karaktere egy veterán hollywoodi színész, Rick Dalton (Leonardo di Caprio) és legjobb barátja és kaszkadőr-dublőrje, Cliff Booth (Brad Pitt). A film fontos mellékszála a hippi szektavezér, Charles Manson utasítására elkövetett gyilkosságsorozat, amelyet a tőle megszokott módon gondolt újra a rendező.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét