A sóskakrémleves pillanatok alatt elkészül, és remekül felmelegít a hűvös őszi napokon. 

A sóska különösen ajánlott az őszi-téli időszakban, ugyanis tele van A-, B1-, B2-, és B9-vitaminnal, de gazdag káliumban, kalciumban, foszforban, nátriumban és vasban is, továbbá flavonoidokban is bővelkedik, melyek antioxidáns tulajdonságaik miatt kifejezetten fontosak az emberi szervezet számára. Sóskából nem csak mártás vagy saláta, de megannyi finom és tápláló étel készülhet, többek között például krémleves is, amelyet villámgyorsan összedobhatunk akár hétköznap este, munka után is. A zöldség szezonja ugyan tavasszal van, de fagyasztott formában az év bármely időszakában, így ősszel és télen is elérhető a szupermarketek kínálatában.

A sóska karakteres ízén a tejszín lágyít, amitől laktató és egyúttal selymes is lesz a végeredmény.

30 dkg sóska (friss vagy fagyasztott)
2 dl tejszín
4 ek cukor
1 csipet só
1 db tojás
3 dkg liszt
olaj

A megtisztított sóskát egy kevés olajon megpároljuk, majd ha már teljesen megfonnyadt,  felöntjük 2 liter vízzel. 

Alacsony lángon 10-15 percig főzzük. Közben a lisztet, a tojássárgáját és a tejszínt simára keverjük egy külön edényben, majd állandó kevergetés mellett a leveshez öntjük.

Pár percig még forraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet, és melegen tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét