Az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivált megnyitó Fehér zaj december végén érkezik a Netflix kínálatába. 

A film rendezője, írója és producere az Oscar-díjra jelölt Noah Baumbach, aki olyan filmekkel tette le a védjegyét az asztalra, mint A tintahal és a bálna vagy az Adam Driver és Scarlett Johansson főszereplésével készült Házassági történet. Utóbbi sikere után ismét a Netflix közreműködésével készül Baumbach következő filmje, a Fehér zaj, amely egy, a nukleáris katasztrófa árnyékában élő család mindennapjait követi nyomon, olyan témák kereszttüzében, mint az egzisztenciális válság, a kontrollveszett fogyasztói kultúra vagy az összeesküvés-elméletek elhatalmasodása.

A hamarosan érkező produkció története nem Baumbach fejéből pattant ki, Don DeLillo azonos című, 1985-ben megjelent, kemény társadalomkritikát megfogalmazó regényén alapul, amelyet a Time magazin „Minden idők 100 legjobb könyve” listájára is felkerült. A rendező személye és a kiváló alaptörténet mellett bizakodásra adnak okot a főszereplőket megformáló színészek, akiket a Lady Bird rendezője, Greta Gerwig, illetve Adam Driver alakít, aki Kylo Renként lett világhírű a Star Wars-univerzumban.

A Magyarországon először 2006-ban kiadott regény 2018-ban ismét megjelent a Jelenkor Kiadónál, így akinek kimaradt, a film előtt még éppen van ideje elolvasni az alapregényt. A Fehér zaj december 30-án érkezik a Netflixre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét