Az angol színésznő lett a 181 éves múltra visszatekintő londoni könyvtár első női elnöke, melynek alapító tagjai között a világhíres Charles Dickenst itt ott találjuk. A színésznő Sir Tim Rice dalszövegírót és írót követi a sorban, aki öt évet töltött a tisztségben. 

A London Library-t 1841-ben hozták létre, még az állami könyvtárak előtt, fennmaradását a tagdíjakból finanszírozták (a tagsági díj jelenleg évi 525 fontba kerül). A könyvtárat olyan ismert művészek látogatták, mint Virginia Woolf, Angela Carter, Daphne du Maurier, Muriel Spark és Beryl Bainbridge írók, de Diana Rigg színésznő és Vanessa Bell festő is kiváltotta a tagságot.

„A könyvtár olyan hely, mint semmi más, több mint 180 éve inspirál és támogat írókat, akik közül többen is hatással voltak a saját és más színészek karrierútjára” – mondta Helena Bonham Carter, aki a magánkönyvtár első női elnöke lesz. A Harry Potter-filmek és A korona című sorozat színésznője a könyvtár feltörekvő íróival és iskolai programjaival kapcsolatos munkát fogja végezni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét