Jövő januárban érkezik a mozikba a Whiplash és a La La Land rendezőjének új, fergetegesnek ígérkező filmje, a Babylon.

Volt egyszer egy… Hollywood sztárjai térnek vissza a mozivászonra Damien Chazelle legújabb produkciójában, amely a hírnév buktatóiról és a némafilm fénykoráról szól, amikor már elkezdtek megjelenni a hangosfilmek. A Hollywood hőskorában játszódó történet két főszereplője Brad Pitt és Margot Robbie, de Tobey Maguire, Diego Calva, Jovan Adepo, Li Jun Li és Jean Smart is tiszteletüket teszik a filmben. A Babylon teljes elborulást ígér eszelős partikkal, végtelen mennyiségű droggal és alkohollal, melyeken keresztül Hollywood egyik legmegosztóbb korszakába, a züllöttséggel teli, dekadens ’20-as évekbe enged betekintést.

A film alapvetően egy fiktív történetet mesél fel, de Chazelle valós egykori sztárok életét vette alapul, többek között például John Gilbertét, akinek neve ma már kevésbé cseng ismerősen, ám egykoron az amerikai filmipar legnépszerűbb színészeinek táborát erősítette. A több szereplőre fókuszáló történetben azt láthatjuk, amint az egyes karakterek boldogulni próbálnak a korai Hollywoodban, amely már akkor sem éppen a visszafogottságról volt híres.

Babylon karácsony előtt egy nappal, december 23-án érkezik a tengerentúli mozikba, itthon 2023. január 19-én lesz a premier. Novemberben egyébként már sor került egy előzetes vetítésre az USA-ban, mely alapján elmondható, hogy egy rendkívül megosztó produkcióknak néz elébe a nagyközönség.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét