A karácsony előtti hajtás mindenkit megvisel és nagyon várjuk már az ünnepeket. Hogy legalább pár napra elengedhessünk minden gondot és önfeledten nézegethessük a kandallóban pattogó tüzet (mi a tévénken szoktuk beállítani egy kandalló videóját erre a célra). Ezt a kellemes nyugodt érzést ugyan nem, de egy kis megnyugvást, egy órányi lassulást és feltöltődést mindenképpen tapasztaltunk, amikor beültünk egy reggelire a Tejmadárba.

Nem csak a madártej

A Tejmadár a Westend City Center földszintjén nyílt meg a vízeséssel majdnem szemben. Ez egy „madártejező”, amire már önmagában is felkapja az ember a fejét. Többféle madártejet is lehet itt kapni, különböző variációkban állítják elő, de akár egyedi desszertet is készíthetünk magunknak, ha mi magunk választjuk ki, milyen feltéteket szeretnénk a madártejünkre.

Ha viszont nem szeretnénk édességgel kezdeni a napot (amire egyébként a madártej mellett további sütik is csábítanak), akkor lehetőségünk van egy isteni reggelire is. Csak itt mondjuk ezt brunchnak nevezik.

Aki esetleg az „Így jártam anyátokkal” vonatkozó részét ismeri, annak ez a „brunch” dolog villásreggeli, vagy egészen pontosan „villásregi” néven lehet benne a tudatában. Ezt lehet barátokkal, üzletfelekkel vagy kollégákkal művelni. Annyi előnye van a munkaebédekhez, vagy a céges vacsorákhoz képest, hogy könnyebb ételeket tartalmaz, kevesebb esélyt ad a „kajakómára”, mint egy munkaebéd és nem a családdal vagy barátokkal eltölthető szabadidőnkből vesznek el időt, mint céges vacsorák.

Több fogásból választhatunk, melyeknek központi elemi szinte kivétel nélkül a tojás.

Mi egy Hamm&Cheese, egy Egg Avocado Sopreme és egy Eggs benedict classic mellett döntöttünk, amikbe már a szervírozás során beleszerettünk. A játékos mintájú tányérokra ízlésesen felhelyezett fogások gondos kezeket sejtetnek, az első kóstolás pedig alá is támasztja ezt a sejtést.

Hárman voltunk, háromféle ételre, háromféle ízléssel, de a sóhoz, borshoz egyikünk sem nyúlt, ami egy tojásos ételnél azért jelez egy szintet.

Az Eggs benedict például remekül sikerült. Azon túl, hogy a hollandi mártás nagyon ízletes, a bacon pedig kistányér méretű volt, a tojás pont tokéletes lett. A benedict általában itt vérzik el. Mert azt a buggyantott tojást a legtöbb helyen bizony túlfőzik. Olyankor az egész egy keménytojás fantáziátlanságával trónol a sonka tetején és a fejedelmi reggeliből egy húsvét harmadnapi morzsapartit csinál, amikor a maradék tojásokat meg kell enni és már mindenfélét kitalál az ember (anyukája), hogy ez megtörténjen. Például majonéz alá rejti őket.

Így néz ki egy kiváló Eggs benedict!

De visszakanyarodva a Tejmadár benedictére: Itt az a csoda történt meg, hogy amikor belevágtunk a tojásba, az egy nem túl nyers, hanem pont kellemesen sűrű sárgája-folyamot indított útnak, ami a tányér felé igyekezett. Ez volt az a pont, amikor eldöntöttük, hogy imádjuk ezt a helyet, majd pedig, amikor a reggelizőtársaink is belekóstolást engedtek a választásaikba, ez a döntésünk bizonyossággá szilárdult. Az avokádós tojás például (borítókép) szintén nagyon jól sikerült és még nyomokban egészséges elemeket is tartalmazott ugye.

Ez is egy emberes adag lett.

Az egyetlen gond annyi volt az egésszel, hogy ezek a reggelik olyan laktatóak, hogy ház desszertjeit már nem volt erőnk megkóstolni, de ezt a mulasztásunkat egészen biztosan hamarosan bepótoljuk.

Tetszett?

Tetszett! A Tejmadár annak ellenére, hogy egy bevásárlóközpontban található, nagyon is alkalmas egy kellemes nyugodt reggeli elköltésére, legyen az egy munkára hangolódó hétköznapi, egy nyugodt, családias hétvégi, vagy egy karácsony előtti vásárlási rohamra felkészítő arany, ezüst vagy bronzvasárnapi program. Mindenkinek nagy szeretettel ajánljuk!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét