A Jonathan névre keresztelt óriásteknős 190 éves lett: megélt két világháborút, valamint a Brit Birodalom felemelkedését és bukását.

Jonathan 1882 óta lakik az Atlanti-óceán déli részén fekvő Szent Ilona-szigeten, ám a feltételezések szerint a teknős már legalább 50 éves lehetett, amikor a szigetre költözött – írja a brit Daily Star bulvárlap. Joe Hollins nyugdíjas állatorvos csodálatos állatnak írja le a matuzsálem korú teknőst, és azt mondta, hogy állatorvosként keresve sem találhatna nagyobb kihívást, mint hogy a világ legidősebb állatát gondozhassa.

Jonathan születésnapját méltóképpen ünnepelték meg a helyiek: Szent Ilona szigetének turisztikai hivatala három napig tartó programsorozat szervezett, melyre egy egészséges alapanyagokból készült speciális tortával is készültek a szervezők a teknősnek. A sok program mellett többek között egy Jonathon életéről szóló animációs videót is levetítettek a vásárban.

Jonathan 1942-ben William Bain Gray kormányzóval.

Jonathan a Seychelle-szigeteken született feltehetően 1832-ben. A világ legöregebb állatáról sokáig úgy gondolták hogy egy aldabrai óriásteknős, ám hosszas tanulmányozás után a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy egy jóval ritkább óriásteknős-fajhoz tartozik, melyek átlagéletkora 150 év.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét