Közeleg a karácsony, ezért arra gondoltunk, hogy egy olyan finomságot mutatunk nektek, amely az ünnepi asztalra is bátran feltehető. Waldorf-saláta recept.
Halászlé? Töltött káposzta? Sült kacsacomb lilakáposztával? Szerencsére számtalan jobbnál jobb fogás kerülhet az ünnepi asztalra, így bőven van miből válogatni a karácsony közeledtével. A főételek mellett a köretektől sem érdemes megfeledkezni: egy finom saláta például remekül feldobja még a legegyszerűbb sült húst is, de akár előételnek is jó választás lehet.
A Waldorf-saláta egy gyorsan összedobható majonézes saláta, amely az 1800-as évek vége óta van a köztudatban, a New York-i Waldorf-Astoria hotelről kapta a nevét, ahol először szolgálták fel egy jótékonysági esemény alkalmával. Alapvetően három alapanyagból készült – majonézből, almából és zellerből -, de mára számtalan változata ismert, és szinte mindegyikben ott van a ropogós elem, a dió.
2 zeller
2 alma
1 körte
2 marék dió
1 fél citrom
2 dl majonéz
1 kis pohár tejföl
só, bors
A zellert és az almát megpucoljuk, majd felvágjuk úgy, hogy közel azonos méretűek legyenek. A diót durvára felvágjuk.
Egy tálkában kikeverjük a majonézt a tejföllel és a fél citrom levével, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután nincs más teendő, mint az öntetet összekeverni az almával, a zellerrel és a dióval. Ha van hozzá elég türelmünk, érdemes egy-két órára a hűtőbe is betenni a salátát, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!