Ha a hagyományos halászlé helyett idén inkább valami mást készítenél, de megmaradnál a halnál, akkor a kapros lazacleves lehet a neked való választás. 

Vannak akik hűségesek a hagyományos ízekhez, és elképzelhetetlennek tartják a karácsonyt halászlé, töltött káposzta, mákosguba és társaik nélkül. Vannak azonban, akik szeretnek kísérletezni, kedvelik az új ízeket, és akár egy olyan ünnepre is, mint a karácsony, szeretnek valami szokatlannal előrukkolni. A kapros lazacleves olyan étel, amely kicsit mindkét típusnak szól, hiszen nem a megszokott, paprikás íz kerül az asztalra, ám mégiscsak egy hallevesről van szó, így a hagyományoknak is „eleget teszünk”.

2 liter alaplé (lehet hal-csirke és zöldség alaplé is)
300 g füstölt lazac
2 db kisebb burgonya
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 ek vaj
1 citrom
2 dl főzőtejszín
1 kis csokor kapor
tárkony
só, bors

A felaprított hagymát a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kis karikákra vágott sárgarépát és a hasonló méretűre vágott krumplit. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és megfőzzük benne a zöldségeket.

Ha a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a tejszínt, a citrom levét, a felaprított kaprot, majd belerakjuk a kis kockákra vágott lazacot. Az egészet újra felforraljuk, majd tálalhatjuk is. Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét