Stephen King, Neil Gaiman és Margaret Atwood is igyekezett lelket önteni abba az elsőkönyves íróba, akinek első dedikálására mindössze két jóbarátja ment el. 

Rögös út vezet az íróvá válásig, ugyanis a mai, okostelefonokkal terhelt időszakban nagyon nehéz olyan művet alkotni, amely elsőre megragadja az emberek figyelmét. Jól tudja ezt Chelsea Banning kezdő szerző is, aki a Twitteren írt ki egy csalódott bejegyzést, miután mindössze két barátja jelent meg a könyvbemutatóján Ohio államban. A lány abban reménykedett, hogy legalább 37-en részt vesznek, amennyien az eseményre előzetesen is visszajeleztek.

Banning csalódottsága teljesen érthető, ám arra bizonyára senki nem számított, ami a kiírás után következett. Mindenki meglepetésére olyan világhírű írók válaszoltak a szerző tweetjére, mint Stephen King, Neil Gaiman vagy épp Margaret Atwood, akik saját történetükön keresztül igyekeztek bátorítani elkeseredett írókollégájukat.

Terry Pratchett és én dedikáltuk Manhattanben az Elveszett próféciákat, amire senki sem jött el. Szóval kettővel beelőztél minket” – idézte fel a történetet Gaiman.

Az első Borzalmak városa dedikálásomon egyetlen érdeklődő volt. Egy kövér kölyök, aki azt kérdezte: Hé, haver, nem tudod, hol találom a náci könyveket?” – írta Stephen King.

„Üdv a klubban – írta Margaret Atwood, aki elmesélte, hogy volt egy dedikálása, amire senki nem jött el, csak egyetlen srác ment oda hozzá, aki ragasztószalagot keresett, és azt hitte, hogy ő az eladó.

Az említetten kívül Robin Hobb, Jodie Picoul, Min Jin Lee és Cheryl Strayed is megosztotta történetét a tweet alatt, egyszóval sztárírók sora biztosította Banninget afelől, hogy az ő könyveik sem vonzottak egyből tömegeket a bemutatókra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét