A matuzsálem korú Flossie süket, gyengén lát, de ezeket leszámítva jó egészségnek örvend.

Lehet, hogy volt már szerencséd igazán idős cicához, de Flossie biztos, hogy mindenkinél idősebb. A fekete-barna bundás jószág 26 évesen és 329 naposan lett Guinness-rekorder, amikor is elnyerte a világ legidősebb élő macskájának járó címet.

„Kezdettől fogva tudtam, hogy Flossie egy különleges macska, de nem gondoltam volna, hogy egy világcsúcstartóval osztom meg az otthonomat” – mondta Vicki Green tulajdonos, aki egy állatvédő szervezettől fogadta örökbe a cicát. A gazda szerint Flossie ragaszkodó és játékos természetű, és nagyon büszke arra, hogy ilyen macskája lehet.

Flossie
Fotó: Cats Protection/Guinness World Records

Flossie 1995-ben élete első néhány hónapjában kóbor cicaként élt az északnyugat-angliai Liverpool kórházának közelében. Az intézmény egyik dolgozója fogadta örökbe, akivel 10 évig élt együtt, majd miután a gazda meghalt, a néhai tulajdonos nővéréhez költözött. 14 év után a cica második gazdája is meghalt, melyet követően az egykori tulajdonos fiánál élt három évig, mígnem a Cats Protection önkénteseihez került, ahonnan jelenlegi gazdája örökbe fogadta.

A valaha élt legidősebb macska, Crème Puff 38 éves és három napos volt, amikor 2005. augusztus 6-án meghalt. A világ legidősebb élő kutyája Gino Wolf, egy örökbefogadott csivava, aki 2000. szeptember 24-én született. A korábbi rekorder a Pebbles nevű foxterrier volt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét