Az év elején bejelentett Dyson Zone fejhallgató tiszta, magával ragadó zenei élményt és menet közbeni légtisztítást ígér.

A Dyson Zone fejhallgatót a városi zaj és a városi légszennyezés párhuzamos kihívásainak kezelésére tervezték. A fejhallgató fejlett lítium-ion akkumulátorokkal és USB-C töltéssel működik. Csak hangvisszajátszás esetén 50 órányi üzemidőt, légtisztítással kombinálva 4 órányi üzemidőt kínál, akkumulátora pedig alig 3 óra alatt feltölthető 100%-ra.

A leírás szerint a légtisztító fejhallgató a Dyson 30 éves, légáramlás, levegőszűrés és motoros technológiák terén szerzett tapasztalatának, valamint a bel- és kültéri levegőminőség alapos kutatásának eredménye. A fülhallgatókban található kompresszorok kétrétegű szűrőkön keresztül szívják a levegőt, és két tisztított levegőáramot vetítenek a viselő orrához és szájához, amelyet az érintésmentes, levehető maszkon vezetnek át. Az elektrosztatikus szűrők a 0,1 mikron 2 méretű részecskeszennyezés 99%-át, míg a káliummal  dúsított szénszűrők (K-Carbon) a városok szennyezéséhez leginkább kapcsolódó savas gázokat, köztük az NO 2 -t és az SO 2 -t fogják fel.

A dizájn kifejezetten meghökkentő, elsőre a Razer okosmaszkja, a Zephyr juthat róla eszünkbe, amely olyan mintha egy futurisztikus filmből vagy játékból származna. Bár a Dyson fejhallgatóján nincs RGB-világítás, a megjelenése még így is eléggé bizarr, egyelőre szokni kell szemnek, ugyanakkor nem tartjuk kizártnak, hogy néhány éven belül megszokottá válik a viselése, különösen, hogy a légszennyezettség egyre nagyobb gondot jelent.

A cég közleményében is felhívja a figyelmet, hogy a légszennyezés globális probléma, a világ lakosságának 99%-a ugyanis olyan területeken él, ahol a szennyezettségi szint meghaladja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghatározott biztonságos határértékeket. Ráadásul a helyzet az idő előrehaladtával tovább romlik majd: napjainkban a világ népességének több mint fele él városokban, ez a szám 2050-re várhatóan eléri majd a 10-ből 7-et.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét