Tollba rejtett minitelefont foglaltak le a tököli börtön őrei

tököli börtön telefon

A tököli börtön munkatársai persze még a csempészés közben kiszúrták a tiltott tárgyat, így az be sem jutott a címzetthez. A formából adódott volna a csempészés módszere, de ezúttal inkább levélben küldék a minitelót.

A tököli börtön egyik elítéltjének levélküldeménye érkezett december 8-án, amelyet az intézet munkatársai a szakmai protokollnak megfelelően alaposan átvizsgáltak. A boríték egy kamerával ellátott tollból kialakított, telefonálásra alkalmas tárgyat, továbbá 1 darab SIM kártyát tartalmazott.

tököli börtön telefon
Ezt komolyan, ki veszi be?

A jelenség nem új keletű, hiszen a hozzátartozók folyamatosan újabb és újabb trükkökkel próbálnak tiltott tárgyakat – jellemzően mobiltelefonokat – bejuttatni a börtönökbe, azonban a büntetés-végrehajtás munkatársai ezek nagy részét még az előtt kiszűri, hogy azok eljutnának a rabokhoz. Amennyiben a hozzátartozók felelőssége felmerül, az intézetek minden esetben megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. Ezt a célt szolgálják azok az új szakmai módszerek és technikai újdonságok bevezetése, amelyek radikálisan csökkentik a bejuttatás lehetőségeit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét