A citromos tészta laktató, de nem nehéz, és a legjobb benne, hogy pillanatok alatt összedobható. 

A hétköznapok menedzselése nem egyszerű feladat, sok mindenre kell időt szakítani, melyek között igen gyakran a főzés is ott szerepel. Szerencsére léteznek olyan fogások, amelyeket villámgyorsan össze lehet rakni, így még egy zsúfolt munkanapon is be tudjuk illeszteni az életünkbe. Ilyen a citromos tészta is, amely alig néhány alapanyag szükséges, ráadásul húsmentes is, így a vegetáriánusok is fogyaszthatják.

500 g spagetti tészta
2 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejszín
1 db citrom
10 dkg parmezán
só, bors

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Míg a tészta készül, egy nagyobb serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát, és 1-2 percig kevergetjük (vigyázzunk, mert a fokhagyma nagyon hamar odaég).

Ráöntjük a tejszínt, az egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd körülbelül 5 percig fűzzük, hogy a tejszín kicsit besűrűsödjön. Belekeverjük a parmezán 2/3-át is, és még egyszer jól átkeverjük.

A tészta főzővízéből egy merőkanállal félreteszünk, majd leszűrjük a tésztát és összeforgatjuk a tejszínes mártással. Ezután mehet hozzá a félrerakott főzővíz, hogy még krémesebb legyen a végeredmény.

A maradék parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét