Az orosz McDonald’s, a Vkuszno – i tocska a jövő évtől kezdi árulni az amerikai Big Mac utódjának szánt Big Hit nevű hamburgert. 

A McDonald’s még márciusban jelentette be, hogy mintegy 850 éttermét ideiglenesen bezárja Oroszországban az ukrajnai invázióra válaszul, májusban pedig már arról szóltak a hírek, hogy a cég harminc év után teljesen kivonul az orosz piacról, és már meg is kezdte üzleteinek eladását. A hátrahagyott üzleteket végül egy helyi érdekeltségű vállalat vásárolta fel, amely az amerikai gyorsétteremlánc mintájára létrehozta a Vkuszno – i tocska nevű franchise-t, amely magyarul annyit tesz: Finom és pont.

Az orosz gyorsétterem a napokban jelentette be, hogy az új szósszal kiegészített Big Hit februártól lesz kapható, és a McDonald’s Happy Meal termékéhez hasonló gyermekmenüvel is készülnek – számolt be a Reuters.

Fotó: Reuters

„A Big Hitnek saját szósza van, és egy kicsit más összetételű, más az összetevők elrendezése, de a minőség és az íz szempontjából nagyon jó” – mondta a Vkusno & tochka vezérigazgatója, Oleg Paroev. „Reméljük, hogy az orosz fogyasztók értékelni fogják a Big Hit-et, és a Vkusno & Tochka szimbólumává válik, akárcsak a Big Mac a McDonald’s szimbólumává.”

Az első McDonald’s 1990. január 31-én nyitott meg Moszkvában, a Puskin téren; a nyitás utáni első héten gyűrűző sorok álltak az amerikai gyorsétterem ajtaja előtt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét