Letartóztattak egy iowai férfit, aki az Apple nyomkövető eszközével, egy AirTaggel próbált áldozata nyomára bukkanni. 

A sértettet az okostelefonja figyelmeztette, hogy a mozgását valaki nyomon követi, majd talált is egy Apple AirTaget az autója pótkerekén, melyet a helyi rendőrségen is bejelentett – írja az Apple Insider. A 63 éves Carl Steven Shawvert másnap szintén felkereste a rendőrséget, és azt mondta, hogy azért követte a nőt, mert a felesége, és úgy gyanítja, hogy viszonya van mással. Kiderült azonban, hogy a férfi és a nő nem voltak kapcsolatban, sőt az áldozat le is tiltotta őt a telefonján.

Míg az AirTag a rendőrségnél volt, a nő egy második nyomkövető kütyüt is felfedezett; ezúttal egy pénztárcában bukkant rá. A harmadikat nem sokkal később találta meg, ismét egy telefonos értesítést követően: a nyomkövetőt a kocsi alvázához erősítették. A férfit végül elfogták a hatóságok, az előzetes meghallgatása december 19-én lesz.

Az Apple AirTag követőjével (és az összes hasonló termékkel) könnyű visszaélni, de szerencsére azért jó célokra is bevethető. Sokan használták már többek között arra is, hogy segítsék a rendőrség munkáját a lopott eszköz vagy gyanúsított felkutatásában. Egy ismeretlen eszköz esetén az Apple egyébként lehetőséget kínál a nyomkövető hatástalanítására, hogy ne tudjon minket tovább követni, sőt még arról is értesítenek minket, ha követtek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét