Ha idén szeretnél a megszokottól valami eltérőt tenni az asztalra, akkor a gesztenyekrémleves jó választás lehet.
Nyakunkon a karácsony, amikor is nagyon nem mindegy mi kerül az asztalra. A gesztenyekrémleves például igazán különleges fogás, ráadásul nem kell hozzá órákon át a konyhában lenni, mint a halászlé vagy a húsleves esetében, a gesztenyéből készült finomság ugyanis mindössze 30 perc alatt elkészül. Ha tehát szeretnéd megújítani a karácsonyi menüt vagy egyszerűen csak kevés időd jut karácsonykor a főzésre, akkor a gesztenyekrémlevesnek ott a helye az asztalodon.
5 g vaj
400 g cukrozatlan gesztenyemassza
vaníliás pudingpor
200 ml tejszín
8 dl tej
3 csipet fahéjpor
2 db szegfűszeg
5 ek cukor
A vajat egy nagyobb méretű lábosban megolvasztjuk. A gesztenyét villával összetörjük. A pudingport kikeverjük egy kevés tejjel és a cukorral.
A tejet elkezdjük forralni (vigyázzunk, nehogy kifusson!), majd ha már forr, belecsurgatjuk a pudingport és belerakjuk az összetört gesztenyemasszát is. Folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig főzzük.
Ezután lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Megszórjuk fahéjjal, belerakjuk a szegfűszeget, majd ha szükséges még egy kis cukrot is teszünk bele.
Felöntjük a tejszínnel, majd visszarakjuk a tűzre, és egy utolsó forralunk rajta. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!