Grandiózus életrajzi drámát ígér az Oppenheimer első hosszú előzetese, amelyben a címszereplő erkölcsi dilemmáiba is betekintést nyerhetünk. 

A nagyszerű Christopher Nolan készít filmet J. Robert Oppenheimerről, aki egyike azon tudósoknak, akiket az „atombomba atyja”-ként emlegetnek. A Sötét Lovag és a Tenet rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin 2005-ös Pulitzer-díjas American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyvét veszi alapul.

Nem tudom, ránk lehet-e bízni egy ilyen fegyvert, de nincs más választásunk” – mondja Oppenheimer az előzetesben. Később vészjóslóan hozzáteszi: „Valaki megmondja valaha az igazat arról, mi folyik itt?” Oppenheimer még a II. világháború alatt kezdett el foglalkozni az U-238 és a radioaktív 235-ös urán szétválasztásával; majd 1945. július 16-án az új-mexikói Alamogordo mellett az ő vezetésével felrobbantották a világ első atombombáját.

A címszereplőt a karizmatikus Cillian Murphy alakítja, akit a legtöbben a Peaky Blienders Thomas Shelbyjeként ismerhetnek. Az ő feleségét Emily Blunt formálja meg, de ezen kívül is felvonul még fél Hollywood: Kenneth BranaghMichael AngaranoRobert Downey Jr.Matt DamonFlorence PughRami MalekBenny SafdieJosh HartnettDane DeHaanJack Quaid és Matthew Modine is szerepelni fog a filmben.

Az Oppenheimer 2023. július 21-én kerül a mozikba, éppen a Greta Gerwig rendezésében készülő Barbie-val egy napon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét