James Cameron a tudomány segítségével végre pontot tett a mozitörténelem egyik legértelmetlenebbnek tartott halálának végére: a Titanic Jack Dawsonja nem élhette túl a katasztrófát. 

A rajongók immár több mint két évtizede frusztráltak amiatt, hogy Rose és Jack románca ily módon ért véget, holott Rose akár helyet is szoríthatott volna az ajtón a szerelmének, és így mindketten megmenekültek volna. Az 11 Oscar-díjas film rendezője, James Cameron most sokalhatott be, mivel hipotermia-szakértőket kért fel arra, hogy vizsgálják meg, Jack Dawson túlélhette-e volna a katasztrófát.

A tömör válasz az, hogy nem. Fogtak két kaszkadőrt, akik Kate Winslet és Leonardo DiCaprio testalkatával hasonlóak voltak, szenzorokat helyeztek rájuk, majd a jeges vízbe helyezték őket. Ezután különböző helyzeteket kellett modellezniük, de a végeredmény mindig ugyanaz volt: csak az egyik karakter élhette túl a jeges vizet.

A rendező azzal is érvelt, hogy Jack halála megerősíttette kettejük szinte mitikus szerelmi kapcsolatát. „Jacknek meg kellett halnia” – mondta Cameron”. „Olyan ez, mint a Rómeó és Júlia. Ez egy film a szerelemről, az áldozatvállalásról és a halandóságról. A szeretet az áldozatokban mérhető. Talán 25 év után már mégsem ezzel kellene foglalkoznom.” A filmes egyébként már évekkel ezelőtt azt mondta, meglepi, hogy az emberek még mindig háborognak Jack halála miatt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét