Tudvalevő volt, hogy az Árnyék és csont második évada több regényt is feldolgoz majd egyszerre, ám mint kiderült, nem pont azokat és nem pont úgy, ahogyan azt előzetesen gondolni lehetett. 

netflixes Árnyék és csont (angolul Shadow and Bone) Leigh Bardugo fő Grisa-trilógiáját és a Hat varjú sorozatot gyúrja egybe – utóbbi a Grisa-trilógiával megegyező világban játszódik, de más helyszínen, ráadásul két évvel a fő események után. Az első évad az első Grisa-könyvet, az Árnyék és csontot dolgozta fel olyan formában, hogy már a Hat varjú szereplőit is beemelte a történetbe. Bár hivatalos megerősítés mostanáig nem érkezett, az első évad alapján okkal gondolhatták a rajongók, hogy a második évad a főtrilógia Ostrom és vihar című második részét dolgozza majd fel, a Hat varjú története pedig halad tovább az első könyv sztorijával.

A showrunnerek, Eric Heisserer és Daegan Fryklind most ledobták a bombát, és elárulták, hogy a sorozat nem a vártak szerint mutatja be a történetet. Kiderült ugyanis, hogy a március 16-án érkező második évad nem csak az Ostrom és vihart, de a főtrilógia befejező regényét, a Pusztulás és felemelkedést is feldolgozza.

És, hogy mi lesz a varjakkal? Nos, velük kapcsolatban jóval árnyaltabban fogalmaztak a showrunnerek. Nem kétséges, hogy bizonyos elemeket átemelnek majd a duológiából (erre bizonyíték Wylan karakterének megjelenése is), ám abban is biztosak lehetünk, hogy nem az első könyvet fogják teljes egészében mozgóképre adaptálni.

árnyék és csont második miről fog szólni
Fotó: : DÁVID LUKÁCS/NETFLIX

Az egyik szemünk sír, a másik nevet. A második és harmadik könyv összevonását alapvetően jó ötletnek gondoljuk, így ugyanis pörgősebb, cselekménydúsabb lesz a második etap, ám ez várhatóan azt is jelenti, hogy egy évaddal korábban el kell majd búcsúznunk Alina, Mal és Kirigan karakterétől. Hogy mit terveznek pontosan a showrunnerek, azt nehéz lenne előre megmondani, ám az sem kizárt, hogy elsősorban a Hat varjú karaktereivel tervezik továbbvinni a sorozatot, esetleg egy külön spin-offban fogják majd kibontani a történetüket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét