A baconbe göngyölt aszalt datolya nem szárad ki, ízletes és jól mutat az ünnepi asztalon. 

Karácsony idején szokás igazán sokféle, ráérős, komoly fogásokkal előrukkolni, ám akkor sincs baj, ha erre sem időnk, sem energiánk már a nagy sürgés-forgás közepette. Rengeteg olyan utolsó pillanatos finomság van, amihez alig pár alapanyag kell, és pikk-pakk elkészülnek. Ilyen a baconbe göngyölt aszalt datolya is, amely tökéletes karácsonyi vendégváró, nem csak szép, de finom is, ráadásul jól esik a nehezebb, karácsonyi ételeket megelőzően is, mint a halászlé, a töltött káposzta vagy épp a sült kacsa.

30 db aszalt datolya
15 vékony szelet bacon

A sütőt 200 fokra előmelegítünk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A baconszeleteket félbe vágjuk. Mindegyikbe beletekerünk egy szem datolyát. Fogpiszkálóval rögzítjük.

A tepsiben felsorakoztatjuk a baconos csomagokat, majd 20-30 percig sütjük, míg a bacon enyhén ropogós nem lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét