A főbenjáró átkokat is használhatjuk majd a Harry Potter világában játszódó Hogwarts Legacy-ben, de természetesen nem gyilkolászhatunk csak úgy kedvünkre, lesznek bizonyos megkötések.

Szerencsére az Avalanche csapata gyakorlatilag a bejelentés óta folyamatosan csepegteti az infókat a készülő játékkal kapcsolatban, arról nem is beszélve, hogy már számtalan játékmenetet is közzétettek a rajongók nagy örömére. Karácsony előtt nem sokkal is érkezett egy videó, amelyben a Roxfort környéki vidéket mutatták be, és amelyből többek között az is kiderült, hogy a főbenjáró átkok használata is engedélyezett lesz a varázslótanoncoknak. Na persze, nem lehet majd halomra gyilkolászni a diáktársainkat (az egyébként sem illene a Harry Potter szellemiségéhez), ugyanakkor lesz mód arra, hogy a főbenjáró átkokat, vagyis az Imperiust, a Cruciatust és az Avada Kedavrát is használjuk a játék során.

Ehhez mindössze a pénztárcánkat kell majd kinyitni, ugyanis a hírhedt átkok eléréséhez a Tiltott Rengetegben található Dark Arts Battle Arenába kell ellátogatnunk, amely viszont csak a Dark Arts Pack részeként lesz hozzáférhető. A csomag eléréséhez a Deluxe és a Collectors kiadásokat kell megvásárolni.

Egyébként gyönyörűen gazdag helyszínek, kidolgozott karakterszerkesztés és élvezetes interakciók jellemzik a játékot, amelyben részt vehetünk majd a mágikus órákon, szabadon bejárhatjuk a Roxfortot és környékét, a cselekmény maga pedig egy goblinlázadás és egy gonosz varázsló, bizonyos Victor Rookwood körül fog bonyolódni. Az új generációs konzolokra február 10-én érkezik a játék, a PlayStation 4 és Xbox One birtokosok április 4-én, a Nintendo Switch tulajdonosok pedig július 25-én léphetnek be először a Roxfort falai közé.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét