Levéltárosok a közelmúltban egy olyan sétapálcára bukkantak, amelyről úgy vélik, hogy egy Hasfelmetsző Jack-gyanúsított arcképét faragták rá.   

Hasfelmetsző Jack 1888-ban legalább öt nőt – négy korosodó prostituáltat és egy fiatal nőt – ölt meg a London egyik nyomornegyedében, Whitechapelben. A gyilkos brutális kegyetlenséggel bánt áldozataival: miután elvágta a torkukat, sebészi pontossággal vágta ki belső szerveiket (veséjüket, szívüket), és az arcukat is megcsonkította. Bár számos elmélet látott napvilágot a kilétéről, máig nem bizonyított, ki volt a hírhedt londoni sorozatgyilkos.

Természetesen az elmúlt 130 évben több tucat gyanúsított neve előkerült, köztük az a férfi is, akinek az arcképét egy sétapálcára faragták – számolt be az IFL Science. A botot eredetileg Abberline, a londoni fővárosi rendőrség főfelügyelője kapta, aki a felderítetlen Whitechapel-gyilkosságok nyomozását vezette 1888-ban.

 Hasfelmetsző Jack
Fotó: COLLEGE OF POLICING

Noha a bot 2015-ben szőrén szálán eltűnt (korábban a Bramshill Police Staff College-ben volt kiállítva), a közelmúltban a Rendészeti Főiskola két munkatársának sikerült megtalálnia a hátborzongató tárgyat. A szakértők szerint a sétapálca nem oldja meg Hasfelmetsző Jack rejtélyét, azonban egy felettébb érétékes ereklyéről van szó, amely London történelmének egyik legsötétebb és legkomorabb fejezetéből származik.

Antony Cash, a College of Policing munkatársa szerint Hasfelmetsző Jack kiemelt helyet foglal el a kriminalisztika történetében, ugyanis a londoni gyilkos rémtetteinek felderítéséhez olyan, korábban nem használt módszereket vetett be a rendőrség, mint a bűnügyi helyszín épségének megőrzése, a profilalkotás és a fényképezés.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét