A TikTokkal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, de azt nem lehet elvitatni, hogy alkalomadtán kifejezetten praktikus és finom receptötletekbe lehet belefutni a közösségi oldalon. A fetás-paradicsomos tészta például pont ilyen.
A TikTok a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldala, amely megjelenésekor rövid, táncikálós videóival szédítette meg a fiatalokat, később azonban számos más témában is elkezdtek szállingózni a tartalmak a közösségi média felületre. Megjelentek többek között a receptek is, melyek esetében általában a gyorsaságra és az egyszerűségre helyeződött a hangsúly.
A fetás-paradicsomos tészta a közösségi oldal egyik legnépszerűbb receptje lett, szó szerint rákattant az internet. A tésztaszósz titka csupán annyi, hogy minden alapanyagot a tepsire kell halmozni, sütőben megpirítani, majd alaposan összetörni, hogy a sült feta a paradicsom levével együtt krémes állagot kapjon.
500 g tészta
400 g feta (2 csomag)
500 g koktélparadicsom
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Előveszünk egy tepsit, a sajtot középre elhelyezzük, köréje pedig a koktélparadicsomokat. Az egészet olívaolajjal meglocsoljuk.
Rátesszük a fokhagymákat, a fűszereket, és mehet is be a sütőbe 25-30 percre.
Míg a sajt és a paradicsom készül, a tésztát kifőzzük.
Amint megsültek a paradicsomok, egy villa segítségével megtörtjük és alaposan összekeverjük a sajttal és a fokhagymával. Ebből lesz a fincsi szósz, amivel már nincs is más teendő, csupán, hogy hozzákeverjük a tésztához.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!