Elon Musk és a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma egyik központi karaktere, az Edward Norton által játszott techmilliárdos közötti hasonlóság csupán a véletlen műve. 

Nehéz nem párhuzamot vonni a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma Miles Bron nevű karaktere és a világ egyik leggazdagabb embere, a techmilliárdos Elon Musk között. A vicc az egészben, hogy a film pont azután érkezett, hogy Musk Twitter felvásárlási mizériájáról hónapokon keresztül cikkeztek a lapok, ráadásul a „hatalomátvétel” sem sikerült neki a legjobban: az üzletember elbukta saját szavazását, az emberek nagy része ugyanis arra voksolt, hogy mondjon le a Twitter éléről néhány héttel azután, hogy beült az igazgatói székbe.

A Tőrbe ejtve: Az üveghagyma rendezője, Rian JohnsonWired internetes híroldalnak adott interjújában beszélt Musk és Miles Bron hasonlóságáról, melyet szörnyű véletlennek titulált. „Sok általános dolog van az ilyen típusú tech milliárdosokról, amelyek beleépítettünk a filmbe. Egy barátom azt mondta: »Ember, ez olyan, mintha ma délután írták volna.« De ez csak egy szörnyű, szörnyű baleset, tudod?” – mondta a rendező.

Egyébként Musk támogatói közül többen is felháborodásuknak adtak hangot a közösségi médiában. Johnson persze kihangsúlyozta, hogy a forgatókönyvet még 2020-ban írta, jóval azelőtt, hogy Musk felvásárolta volna a Twittert.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét