Edward Norton a Finding Your Roots című dokumentumműsorból tudta meg, hogy a nagy hatalmú póhatan törzsfőnök lánya, Pocahontas az egyik őse volt. 

Finding Your Roots műsorvezetője, a történész Henry Louis Gates Jr. szembesítette Edward Norton amerikai színészt azzal, hogy a családi pletyka, miszerint Pocahontas az egyik őse, igaz. „Kétségtelenül Pocahontas a 12. dédanyja, John Rolfe pedig a dédnagyapja” – mondta a műsorvezető, hozzátéve, hogy a dokumentumok szerint Pocahontas 1614-en ment hozzá John Rolfe dohányültetvényeshez, és mindössze 21 éves volt, amikor meghalt.

Pocahontast a legtöbben a Disney 1995-ös rajzfilmjéből ismerhetik. Az indián hercegnő mindössze 11 éves volt, amikor megismerte John Smith-t, akinek nagy szerepe volt abban, hogy létrehozták az első állandó angol települést, Jamestownt Észak-Amerikában. A mesével ellentétben azonban nem hozzá, hanem egy másik angol telepeshez, a fentebb is említett John Rolfe-hoz ment hozzá. Habár a romantikus viszonyra nincs bizonyíték, Smith visszaemlékezései alapján arra lehet következtetni, hogy a lány valóban kedvelte őt, sőt az életét is megmentette, amikor a törzsfőnök ki akarta végeztetni.

A hírességek ősi történetét feltérképező műsor azt is feltárta, hogy Norton harmadik dédnagyapja, John Winsteadnek rabszolgatartó volt, majd a műsorvezető feltette a kérdést, hogy milyen érzés ez a számára. „A rövid válasz az, hogy ezek a dolgok kellemetlenek. És kényelmetlenül is kell éreznünk magunkat miatta” – mondta a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma és a Harcosok klubja színésze.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét