A HAPTA a világ első kézben tartható számítógépes sminkapplikátora, amelyet a korlátozott kéz- és karmozgású felhasználók számára terveztek. 

Becslések szerint világszerte 50 millió ember él korlátozott finommotoros képességekkel. Ez pedig néhány mindennapi kézmozdulatot, például a sminkelést is kihívássá teszi. A L’Oréal tudósai és mérnökei fejlesztése alatt álló HAPTA egy kézben tartható, ultraprecíz intelligens sminkapplikátor a korlátozott kéz- és kar-mozgékonyságú felhasználóknak, amely lehetővé teszi számukra, hogy otthon is stabilan felvigyék a rúzst. A HAPTA az eredetileg a Verily által kifejlesztett technológiát fogja tartalmazni, amely stabilizálja és kiegyenlíti az evőeszközöket, hogy a korlátozott kéz- és karmozgékonyságú emberek számára lehetővé tegye a magabiztos és független étkezést.

A HAPTA kulcsa a beépített intelligens mozgásvezérlés és a testreszabható tartozékok kombinációja, amelyek a felhasználó számára jobb mozgástartományt, a nehezen nyitható csomagolások könnyebb használatát és az egyébként nehezen elérhető precíziós alkalmazást biztosítják – ezáltal pedig a felhasználók magabiztosnak, függetlennek érzik magukat és képesek lesznek a szépség önkifejező erejének élvezetére.

HAPTA

A HAPTA mágneses rögzítéssel van ellátva, amely lehetővé teszi a könnyű, ergonomikus használatot, 360 fokos forgást és 180 fokos hajlítást. A kattintás funkcióval a felhasználó be tudja állítani a kívánt pozíciót, használat közben végig ebben tud maradni és rögzítheti is a későbbi használatokhoz ezt a személyre szabott beállítást. A HAPTA beépített akkumulátorral (három óra a teljes feltöltésig) és készüléktöltéssel rendelkezik, ami egyórás folyamatos használatot eredményez (kb. 10+ használat).

A HAPTA eszközét a L’Oréal tulajdonában lévő Lancôme márkával 2023-ban kísérleti jelleggel tesztelik, először egy rúzs applikátorral, majd a jövőben további sminkalkalmazásokl.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét