Ha igazán finom és látványos receptet keresel, akkor a töltött kaliforniai paprika a neked való választás. 

A paprika igazi ezer arcú étel, számos ízletes és egészséges fogás készíthető belőle. Töltött paprikából kultúránkként többféle recept létezik, a kaliforniai töltött paprika például teljesen más, mint a magyar konyhában ismert paradicsomos verzió, ám egy kifejezetten finom és látványos fogás, amit feltétlenül érdemes kipróbálni.

Létezik húsos, illetve vega verziója is, mi most ez utóbbihoz mutatunk egy receptet.

6 nagy piros, narancssárga vagy sárga kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 darab kisebb paradicsom
300 g csiperkegomba
10 dkg rizs
só, bors
1 tk oregánó
20 dkg reszelt mozzarella
olívaolaj

A paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat és a hártyát eltávolítjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és kívül-belül bedörzsöljük. Fejjel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és körülbelül 15 perc alatt elősütjük. Míg a paprika sül, elkészítjük a töltetéket.

A gombát megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk a paradicsommal együtt. A rizst megfőzzük.

A vöröshagymát üvegesre pirítjuk, és rádobjuk a felvágott gombát, paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk.
Az elősütött paprikákat megtöltjük a gombás-rizses töltelékkel, majd bőségesen megszórjuk reszelt mozzarellával.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét