Ha még mindig az ünnepi menüsort próbálod kiheverni, akkor érdemes megpróbálkozni a cukkinikrémleves receptjével: gyors, finom, mutatós, nem mellesleg a kalóriatartalma is elhanyagolható.
A cukkini remek alapanyag. Rengeteg minden készíthető belőle, többek között fasírt, párolt köret, rakott egytálétel és leves, de ki is ránthatjuk vagy a rántottát is feldobhatjuk általa. Emellett a zöldség rendszeres fogyasztása javítja az általános egészségi állapotot (megakadályozza a szervezet túlsavasodását), emellett segíthet a magasvérnyomás leküzdésében, valamint az érelmeszesedés és a keringési betegségek megelőzésében.
A cukkinikrémleves lágy, könnyed fogás, amely hidegen és melegen is tálalható. Mutatjuk, hogyan készítheted el.
2 kisebb méretű cukkini (vagy 1 nagy)
3 dkg vaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter zöldségalaplé
1 dl tejszín
só, bors
szerecsendió
friss petrezselyem a tálaláshoz
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymával ugyanígy járunk el, majd vajon elkezdjük megdinsztelni. Mehet hozzá a felaprított fokhagyma is.
Ha a hagyma már szép üveges, akkor hozzáadjuk a cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 perc pirítás után felöntjük az alaplével.
A cukkinit kb. 8 percig főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, majd egy alapos turmixolás következik.
Hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet 1-2 percig újraforraljuk. Friss petrezselyemmel, melegen vagy hidegen tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]