Harry herceg önéletrajzát úgy viszik, mint a cukrot, csak a Harry Potter-könyvek fogytak jobban az első napon az angolszász piacon. 

A Harry Potter a világ egyik legolvasottabb könyve (a második vagy a harmadik helyen áll a könyves toplisták szerint), több mint 500 millió példányt adtak el belőle, és a számláló még mindig pörög, ki tudja, hol áll meg. Azonban most méltó ellenfelére akadt: Harry herceg memoárjából, az angolul Spare címmel megjelenő könyvből már az első napon több mint 400 ezer példány kelt el, Larry Finlay, a Transworld Penguin Random House vezetője szerint ennél már csak azokból a regényekből adtak el többet, melyekben a másik Harry szerepel.

A kiadó számított arra, hogy a könyv nagy siker lesz, ám ez az eladási szám minden várakozáskat felülmúlta. Harry herceg memoárját a bejelentése óta nagy kíváncsiság övezi, nem véletlen, ugyanis „nyers, rendíthetetlen őszinteséget” ígér. A történet Harry és Vilmos herceg anyja, Diana hercegnő halála után indul, és egészen addig tart, ameddig Harry és felesége, Meghan Markle úgy döntenek, szakítanak a koronával, és az Egyesült Államokba költöznek. A herceg állítólag amolyan „igazságbombának” szánja a könyvet, amelyben többek között arról is mesél, hogy a BBC-ről tudta meg, hogy a nagyanyja, II. Erzsébet meghalt, és hogy elmondása szerint testvére, Vilmos walesi herceg fizikailag megtámadta, amikor kapcsolatuk megromlott Meghannal kötött házassága miatt.

Az eddigi abszolút könyves rekordot egyébként a Harry Potter és a Halál ereklyéi tartja. A sorozat befejező kötete 2007-ben jelent meg és 11 millió példányt adtak el belőle az első napon Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.

Harry herceg memoárja, Tartalék címmel jelenik meg magyarul március 17-én a Corvina Kiadó gondozásában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét